Снимка: БГНЕС

Динамично време ни очаква през новата седмицата. Още от утре започва затопляне, каза синоптикът от Националния институт по метеорология и хидрология Анастасия Стойчева.

Още по темата
Тя допълни, че най-ниската температура, измерена през февруари в нашата страна, е минус 35 градуса, отчетена в Севлиево през 1950 година. Температурите в страната през втората седмица на февруари ще бъдат близки до обичайните за месеца, каза още Стойчева пред "Фокус".

"През повечето дни минималните температури в повечето райони на страната ще останат отрицателни, но няма да са толко ниски. Във вторник температурите ще се повишат по-съществено. Очакваме южният вятър закратко да се усили и да се заоблачи, температурите ще се доближат и ще надхвърлят дори нула градуса.

Максималните температури също ще се повишат. По-ниски ще останат в отделни райони на Североизточна България, където натрупаната снежна покривка ще се задържи“, каза още синоптикът.

Осезаемо ще е затоплянето в края на седмицата, когато се очаква на места температурите да надхвърлят 15 градуса, допълни Анастасия Стойчева.
 

Коментари Напиши коментар

12

явере

преди 1 година

Кога главният мафиот на държавата,ще забрани "регулярните пръскания" на НАТО(както се изрази преди няколко години един зам. министър на Отбраната) над България ? В днешно време въздушните течения се насочват изкуствено и така се контролира климата.

11

Анонимен

преди 1 година

До БеселинаТо има и "закратко" - очевидно авторката е изключителен ерудит!

10

ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ !

преди 1 година

Какво залесяване бе ?В България тече процес на подивяване, а не на залесяване.Селата опустяха и буйна растителност обхвана къщи и дворове.Ако на това му викаш залесяване ...Залесяване имаше през социализма - планово, системно и организирано.Сега има само сеч !Поголовна и безразборна сеч !Храсталаците не могат да заменят вековните гори.