Снимка: Pixabay

През следващото денонощие над България ще бъде облачно и дъждовно. Значителни ще са валежите в източната половина от страната и крайните югозападни райони. Ще духа умерен североизточен вятър и с него ще продължи да нахлува студен въздух.

Температурите ще са без съществен дневен ход - минималните ще са предимно между 4 и 9 градуса, а максималните - между 5 и 10 градуса. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца.

По Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. След обяд валежите ще са значителни. Ще духа умерен североизточен вятър и с него температурите ще се понижат. Максималните температури ще са 10-12 градуса. Температурата на морската вода е 18-19 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще бъде облачно и с валежи от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, който привечер ще се ориентира от изток, югоизток и временно ще се усили.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5 градуса, на 2000 метра - около 0 градуса.

В петък ще остане предимно облачно, слаби превалявания ще има все още на места в Южна България, но в процес на спиране. Преобладаващите максимални температури ще бъдат 8-13 градуса.

В събота вятърът ще се ориентира от югоизток и ще започне затопляне. Ще преобладава облачно време, но само на отделни места в крайните източни райони са възможни слаби превалявания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase