Снимка: БТА

Топлото и слънчево време от последните дни ще продължи да ни радва и през уикенда, сочи прогнозата на НИМХ.

През нощта срещу петък ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минималните температури ще са предимно между 6 и 11 градуса.

Сутринта на места в низините, котловините и около водните басейни ще има мъгла или ниска слоеста облачност. През деня ще е предимно слънчево и почти тихо.

Максималните температури ще са между 22 и 27 градуса, в София - около 24 градуса.

В сутрешните часове по Черноморието видимостта ще бъде намалена. През деня ще е предимно слънчево и почти тихо. Максималните температури ще са между 19 и 22 градуса. Вълнението на морето ще е 1 -2 бала. Температурата на морската вода е 20 - 21 градуса.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17 градуса, на 2000 метра - около 12 градуса.

През почивните дни промяна на синоптичната обстановка не се очаква. Времето ще остане топло за тази част от октомври, в повечето райони - и предимно слънчево, на места в низините в източната половина от страната и по поречието на Дунав, в часовете преди обяд ще има ниска облачност или мъгла.

Ще бъде почти тихо. Преобладаващите максимални температури ще са между 21 и 26 градуса, а минималните - най-често ще са между 7 и 12 градуса.

Коментари Напиши коментар

1

Браво на слънчо

преди 2 години

За нас бедняците тази новина е като слънце.Вместо да даваме пари за дърва и въглища ще пием ракия и ще слушаме чалга.Поне това умеем :--))))