Снимка: Reuters

Видео 19.02.2019

И днес слънчево, а температурите - пролетни до 16 градуса

Днес ще е предимно слънчево, на места, главно в Северна България и по Черноморието с временни увеличения на облачността.

В сутрешните часове на места там и видимостта ще е намалена. В източните райони ще духа слаб вятър от югоизток. Минималните температури ще са между минус 3 и 2 градуса; максималните - предимно между 11 и 16 градуса, малко по-ниски по Черноморието, предаде БТА.

По Черноморието ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от югоизток. Максималните температури ще са 9-10 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Вятърът ще придобие източна компонента и ще е слаб до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7, на 2000 метра - около 1 градуса.

В средата на седмицата вятърът отново ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до умерен. В сряда преди обяд ще има временни увеличения на облачността.

Преобладаващите минимални температури ще са между минус 1 и 4 градуса, максималните - между 12 и 17 градуса. В четвъртък облачността ще се увеличава и вплътнява, минималните температури ще са малко по-високи, дневните слабо ще се понижат.

Коментари Напиши коментар