Снимка: БТА

И днес се очаква да има превалявания от дъжд, в планинските райони над 1000 метра - от сняг. Поради ниските температури в Северозападна България ще има условия за образуване на поледици.

След обяд от запад валежите ще отслабват и спират, а облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно, през нощта срещу петък, в Източна България. Това показва прогнозата за времето на синоптиците от НИМХ.

В източната половина от страната ще духа умерен южен вятър. Минималните температури ще бъдат между минус 1 и 4 градуса, на изток до 6-7 градуса. Максималните температури ще са от 2 до 5 градуса в северозападните райони до 10-12 градуса в източните.

По Черноморието облачността ще е значителна и след обяд, главно по южното крайбрежие, ще има превалявания от дъжд. Ще духа умерен южен вятър. Максималните температури ще са 10-12 градуса, вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е 6-7 градуса.

В планините облачността ще е значителна и на много места ще има валежи от сняг, под 1000 метра - от сняг. След обяд от запад валежите ще отслабват и спират, а облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3 градуса, на 2000 метра - около минус 3 градуса. Атмосферното налягане слабо ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за януари.

В петък, 1 февруари, над Западна България ще преобладава слънчево време. В Източна България преди обяд облачността ще е значителна, но и там по-късно ще се разкъса и намалее. Вятърът временно ще е северозападен, в източните райони умерен, до края на деня ще отслабне и ще се ориентира от югозапад.

В събота, 2 февруари, югозападният вятър ще се усили, особено в източната половина от страната и дневните температури ще се повишат, в отделни райони в Източна България и Предбалкана ще надхвърлят 15 градуса, но чувствително по-ниски ще остават в северозападните райони. Облачността ще е разкъсана, предимно висока и средна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase