Снимка: Булфото

Валежите, които обхванаха страната, ще продължат тази вечер и в събота, сочи прогнозата за времето на НИМХ.

През следващото денонощие валежите ще продължат, като в Западна и Централна България ще са предимно от сняг. Те ще са значителни най-вече в планинските райони. Ще се образува нова снежна покривка. На изток пък ще вали дъжд.

През нощта в северозападните райони, а през деня и в останалата част от страната, вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен до силен и с него ще нахлува студен въздух.

Минималните температури ще са предимно между минус 1 и 4 градуса, а максималните ще са от 1 - 3 градуса в Западна България до 6 - 8 градуса в югоизточните райони от страната.

По Черноморието ще бъде облачно и с валежи от дъжд, значителни по южното крайбрежие. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 4 и 8 градуса. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 6 - 7 градуса.

В планините ще е облачно, ветровито и с валежи от сняг, значителни в масивите от западната половина на страната. Ще духа силен до бурен вятър от запад-северозапад и в комбинация със снеговалежа ще има условия за образуване на преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1, на 2000 метра - около минус 5 градуса.

През нощта срещу неделя от запад валежите ще отслабват и спират. В неделя температурите леко ще се повишат, като на много места ще бъде слънчево.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase