Днес още сутринта от югозапад ще започнат нови валежи, които до вечерта ще обхванат и източните райони. В по-голямата част от Северна България и в планинските райони ще вали сняг, в Южна България и по Черноморието - дъжд.

Вятърът ще бъде от изток-североизток, слаб до умерен. Дневните температури ще останат в широки граници: от около 0° в Северозападна България до около 10° в югоизточните райони, сочи прогнозата за времето на синоптиците от НИМХ.

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за януари - ще се понижи още.

Над Черноморието ще е облачно. След временно спиране на валежите, привечер отново ще завали. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 7°-10°. Температурата на морската вода е 6°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над планините още сутринта от югозапад ще завали сняг, под 1000 метра - дъжд и сняг. Отново интензивни ще са валежите в много райони, на отделни места в Рило-Родопската област, надхвърлящи 50 л/кв.м. Ще духа силен вятър от юг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра – около минус 2°.

Коментари Напиши коментар