Снимка: БТА

През следващото денонощие, със слаб до умерен вятър от запад-северозапад, ще продължи да прониква малко по-топъл въздух. През нощта ще е предимно ясно с минимални температури между минус 3 и 2 градуса. Преди обяд над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, на места в низините - със сутрешни мъгли, сочи прогнозата за времето на синоптиците от НИМХ.

През деня от север облачността ще се увеличава и вечерта на места в Североизточна България ще превали дъжд. Максималните температури ще са между 5 и 10 градуса. Атмосферното налягане ще се понижава, достигайки средното за месеца.

Над Черноморието преди обяд ще е предимно слънчево, в отделни райони - с намалена видимост. В следобедните часове облачността ще се увеличава и вечерта на отделни места по северното крайбрежие ще превали. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максималните температури ще са от 6 до 9 градуса. Температурата на морската вода е около 7 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините преди обяд ще е слънчево, но в следобедните часове облачността ще се увеличи. На отделни места ще прехвърчи сняг. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4 градуса, на 2000 метра - около минус 2 градуса.

През нощта срещу събота и в събота, с усилване на вятъра от северозапад, в Източна България - от север, температурите ще започнат да се понижават. На места ще има и слаби превалявания, предимно от дъжд, в планините - от сняг. В неделя ще е почти без валежи, но ще остане предимно облачно. Вятърът ще отслабне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase