Снимка: flickr

През нощта в повечето райони ще е облачно и на много места ще има валежи от дъжд, в централните райони и по-значителни.

Утре над по-голямата част от страната облачността ще се задържи значителна, със слаби валежи от дъжд. След обяд временни разкъсвания ще има над Западна и централните райони на Южна България. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток, в Източна България след обяд временно ще се усили.

Минималните температури ще останат високи и ще са между 5° и 10°, в югозападните райони по-ниски – между минус 2° и 3°. През деня ще нахлува хладен въздух и максималните температури ще са между 7° и 12°, сочи прогнозата за времето на синоптиците от НИМХ.

В петък и събота над страната ще преобладава облачно време. С продължаващото понижение на температурите, на отделни места в Северна и Източна България е възможно да превали сняг, несъществени количества.

Преобладаващите температури в петък ще са: минимални - между минус 1° и 4°, максимални – между 4° и 9°, в събота - с още градус - два по-ниски.

В неделя облачността временно ще се разкъса, вятърът ще отслабне. Сутрешните температури ще са ниски, в отделни райони и под минус 5°, дневните слабо ще се повишат.

В началото на следващата седмица ще преобладава облачно време, с превалявания. В планините и планинските райони ще вали сняг, в равнините – предимно дъжд, но в нощните часове и рано сутрин на места ще се примесва и ще преминава в сняг, без да се образува снежна покривка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase