Снимка: pixabay.com

Значително застудяване предстои през идния уикенд, показват последните прогнози на синоптиците. За разлика от изминалите няколко дни, когато термометрите показваха почти пролетни стойности – между 19 и 23 градуса, то в периода 10 и 11 ноември температурите ще паднат почти двойно.

"Чувствително понижение на температурите се очаква в събота и неделя. Тогава по-хладен въздух с повече облаци ще се настани задържи над страната, като температурите ще паднат до 10 градуса и няма да надвишават 15. Тези стойности са средни за ноември, но заради топлото време през последните дни, застудяването в края на тази седмица ще се усети значително", обяви пред "Труд" синоптикът Петър Янков.

Според най-актуалните прогнози първи превалявания на сняг по населените места се очакват на 18 и 19 ноември.

"Ще се образува нетрайна снежна покривка, в рамките на 2-3 сантиметра. Тя бързо ще се разтопи, тъй като след 19 ноември отново се очаква сухо време", допълни Янков.

Следващите по-сериозни снеговалежи се очакват в периода от Никулден до студентския празник (6 до 8 декември).

По думите му до края на тази работна седмица ще се задържи предимно сухо време.

"Слаби валежи се очакват утре, в четвъртък и евентуално в петък, основно в Източна България. През делничните дни температурите ще бъдат средно между 12 и 18 градуса", каза още метеорологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase