Снимка: flickr

В началото на новата седмица времето ще бъде доста динамично, с чести промени на вятъра и рязко застудяване.  Облачността ще е променлива, ще превалява.

Дневните температури временно ще се повишат днес, повече в източната половина от страната, където на места ще достигат 30-33 градуса.

В северозападните райони, където след обяд вятърът ще се обърне от северозапад, ще започне понижение на температурите, сочи прогнозата за времето.

Силните пориви на вятъра ще се усетят първо в Северозападна България. До полунощ усилването му и понижението на температурите ще обхване и най-източните райони на страната. Привечер на места, сред които и Дунавската равнина, вятърът ще достигне до над 100 км/ч.

"Лятото си заминава, но летни щрихи ще има и през следващите дни", отбеляза синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев, но подчерта, че във вторник застудяването ще е с повече 15 градуса на места.

Във вторник ще нахлува още студен въздух. Температурите рязко ще се понижат и само на отделни места, главно в източните райони, ще превали слаб дъжд. По най-високите части на планините е възможно да превали сняг.

През нощта срещу сряда вятърът временно ще отслабне и ще се ориентира от изток-североизток.

Облачността ще бъде по-често значителна, но само на отделни места, главно в Източна България ще превали слаб дъжд.

В сряда и четвъртък максималните температури ще бъдат не повече от 13-14 градуса. Очакват се и слани, особено в четвъртък.

В петък цялата страна ще се докосне до почти летни стойности на температурите. Валежи обаче няма да има до събота и неделя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase