Снимка: Pixabay

Слънчево време и високи температури обещават синоптиците до края на седмицата.

Утре максималните температури ще стигнат до 30-35 градуса, в София – 29 градуса.

През нощта ще бъде ясно, а във вторник отново слънчево. След обяд над по-голямата част от страната ще се появи висока облачност, над югозападните райони и средна. Възможно е само н аотделни места в тази част на страната да превали за кратко, предупредиха синоптиците.

Още по темата

В останалата част на България ще остане слънчево, със слаб вятър.

Край морето ще е слънчево с умерен източен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 27-29 градуса, прогнозират синоптиците от НИМХ при БАН, цитирани от БТА. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд ще се появят облаци и на отделни места е възможно да превали слабо. Ще духа умерен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24 градуса, на 2000 метра - около 17 градуса.

Слънчево и още по-топло ще е времето в сряда. Температурите ще се повишат с още градус два.

През почивните дни е възможно времето временно да се развали. Синоптиците прогнозират, че в края на седмицата ще се увеличат облаците.

Очаква се в последните дни температурите леко да се понижат. В събота само на отделни места в Западна България е възможно да превали и прегърми.

В неделя и понеделник вероятността за краткотрайни валежи с гръмотевици на повече места е по-голяма, пише "Дарик".
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase