Снимка: БГНЕС

Завоюването на Марс ще изисква човешки жертви, но не липсват доброволци за това опасно, но вълнуващо приключение. Това заяви предприемачът и собственик на компаниите "Tesla" и "SpaceX" Илон Мъск в интервю за Си Ен Ен, цитирано от БГНЕС.

"Очевидно много ще умрат в началото. Достигането до там не е лесно", каза той. "Да, не е за всички. Не принуждаваме никого да ходи на Марс, всичко е на доброволни начала", каза Мъск и добави, че въпреки очевидната опасност има повече желаещи да участват в полета, отколкото е необходимо.

Ръководителят на "SpaceX" отбеляза, че според него човечеството трябва да се превърне във вид, който живее на различни планети, тъй като винаги ще има заплахи за съществуването, които са напълно невъзможни за контрол. "Например, третата световна война може да започне", предположи той.

"Това ще бъде великолепно приключение и невероятно преживяване", продължи предприемачът. "Да, може да умрете. Ще бъде много неудобно и храната вероятно няма да е много добра и т.н. Но ако сте привлечени от трудното и опасно, но славно приключение, тогава Марс е най-подходящото място".

"SpaceX" разработва космически кораб "Starship" за 100 души за полети до Марс. Ще бъде възможно да се изпрати на планетата до 2030 г., казва Мъск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase