Снимка: БГНЕС

Съобщава се, че космическият кораб SpaceX се е разминал на косъм с НЛО, съобщава в. "Сън", цитирайки НАСА. На астронавтите на борда било казано да се подготвят за катастрофа.

Докато пътували към Международната космическа станция (МКС) след успешен старт във Флорида, четиримата членове на екипажа са били уведомени, че скоро могат да се сблъскат с неизвестен обект.

Нямало време да се извърши маневра за избягване и вместо това на астронавтите на борда на капсулата Endeavour на SpaceX било казано да облекат костюмите си под налягане в случай на сблъсък, съобщава Futurism.

"Екипът на NASA / SpaceX е бил информиран за възможен контакт от Космическото командване на САЩ", каза говорителят на НАСА Кели Хъмфрис. "Обектът, който се проследява, е класифициран като "неизвестен".

"Възможността за контакт се доближи толкова близо до времето за най-близкото приближаване, че нямаше време за изчисляване и изпълнение на маневра за избягване на отломки с увереност, така че екипът на SpaceX избра екипажът да носи костюмите си под налягане от предпазливост."

Пентагонът е уведомил НАСА за потенциалната катастрофа около седем часа след изстрелването на космическия кораб, каза говорителят на американското космическо командване Ерин Дик пред Futurism.

"След по-нататъшен анализ 18-ата космическа ескадрила бързо установи, че няма заплаха за контакт, всички на борда са в безопасност и космическият кораб не е изложен на риск", каза Дик.

Според говорителя на НАСА Хъмфрис, най-близкият до космическия кораб НЛО бил на 45 километра, но "няма реална опасност за екипажа или космическия кораб".

Екипът от четирима астронавти беше изведен в орбита на третата пилотирана мисия на SpaceX от космическия център "Кенеди" на НАСА в петък.

Почти 24-часовото пътуване до космическата станция, която обикаля около 400 км над Земята, трябваше да започне в четвъртък. Полетът обаче се забави с един ден поради неблагоприятни прогнози за времето по траекторията на полета на ракетата.

Коментари Напиши коментар

61

джакузо

преди 1 месец

До Анонимен Руско НЛО - на кормилото е бил лично др. Рогозин

60

Веселинъ 7112136860

преди 1 месец

Съвсем скоро НАСА ще направи опит да сценира някакво второ пришествие на Джизъса, на разбойника Мохамед и месията на ония с кипите. Те китайците шъ им видят сметката и на тримата.

59

МЬ

преди 1 месец

Кой финансира тия глупости бе?? Искате само да управлявате човека със страх! Вируси, пандемии, сега НЛО тъпотии и това само, за да плашите човека и да го управлявате.Аре моля ви се, защо толкова ни мразите бе?!