Снимка: БГНЕС

Двама руски космонавти и астронавт на НАСА се приземиха в степта на Казахстан след престой на борда на Международната космическа станция, показват кадри, излъчени от руската космическа агенция.

Руснаците Сергей Рижиков и Сергей Куд-Сверчков, както и Кейт Рубинс от НАСА кацнаха на около 150 километра югоизточно от град Жезказган.

Модулът за спускане „Союз” се приземи в централен Казахстан, потвърди коментаторът на Роскосмос.

Молекулярният биолог Рубинс (42 г.) и бившият военен пилот Рижиков (46 г.) изпълняват втората си мисия в космоса, като и двамата дебютират на МКС, след като излетяха от 3емята съответно през юли и октомври 2016 г.

39-годишният Куд-Сверчков, друг бивш военен, изпълнява първата си мисия.

През последното десетилетие екипажът на МКС обикновено варира между три и шест.

Миналата година SpaceX на милиардера Илон Мъск наруши монопола на пилотирани полети в Космоса, който Русия и Байконур държаха след приключването на американската програма за совалка през 2011 г., започвайки нова глава за космическите полети от американска земя.
 

Коментари Напиши коментар

21

ПроСоТо

преди 1 месец

МЪСКия бил нарушил монопола на рушняците за полети в космоса....Обаче тия ПАК с руска ракета фъркат до - и са връщат от МКС!!!..Ей на тва на село му викат "Нарушаване на монопола".....Нема лошо,нека си развива технологиите КРЕДИТНИЯ "милиардер" Мъск!..Но да не вика "Хоп!" преди да е скочил,че става СМЕШЕН!!!!

20

Анонимен

преди 1 месец

А гърмящите цукала на Мъск кога?Когато са готови.Важно е, че негърмящите вече возят астронавти до МКС.

19

Анонимен

преди 1 месец

Безродници са русофобите. По време на тяхното царуване България загива.____До сега демокрация няма.Все явни или тайни русофили ни управляват от десетки години!Все същите соц. муцуни, червени, ***, светло сини и чалгари!3 фалита на държавата до 1989, а сега - пак на ръба!Докато ги има, няма как да се оправим, няма как да не загива България!