Снимка: БГНЕС

Европейската агенция по лекарствата започва проучване на случаите на нетипични кръвни съсиреци при жени, ваксинирани с препарата на "Джонсън и Джонсън". В свое изявление от ЕМА казват, че засега не е ясно дали има връзка между ваксината и образуването на тромби. Агенцията ще оповести позиция, след като приключи с оценката си.

В същото време Европейската комисия ще потърси обяснения от компанията относно неочакваното съобщение за закъснения в доставките.

"Джонсън и Джонсън" обяви вчера, че ще забави пратките за Европа, след като американските здравни власти препоръчаха временно спиране на препарата след случаите на тромбоза при шест жени.

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 1 месец

"ЕМА не трябва ли да ги проврява ПРЕДИ да ги сертфицира?"И как точно се проверява за нещо толкова рядко - 1 на милион при положение, че на 3-та фаза клинични изпитания са го тествали само на десетки хиляди доброволци, т.е. много под 1 милион? Толкова редки събития се проявяват само на 4-та фаза, което е, всъщност, сегашната ваксинация.

19

Анонимен

преди 1 месец

ЕМА не трябва ли да ги проврява ПРЕДИ да ги сертфицира?Как така се мотат с руската и я гледат под лупа, а сертфицираха останалите на честна дума?

18

до 16 от славянин

преди 1 месец

Аз държа да съм отговорен към здравето и живота си, слабоумни, не към стадото, пардон, обществото, затова НИКОГА, ПРИ НИКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА няма да си сложа такава отрова в тялото! Пък и все не мога да разбера защо след като вие си сложите ''вълшебните'' дози, които ви ''пазят'' пак не можете да дишате и да спите спокойно!? Нали уж вярвате, че ви ''пазят''!? Или пък не вярвате съвсем!?