Снимка: БГНЕС

Разработчиците на риалити телевизионното шоу "Space Hero" искат да направят Космоса да изглежда достъпен – поради това са определили наградата за победителя да бъде билет за пътуване до Международната космическа станция, съобщава Axios, цитиран от БГНЕС.

Шоуто, което в момента е в етап на подготовка за провеждане, ще е в телевизионен риалити формат с 24 състезатели, които ще се състезават за голямата награда - билет на борда на кораб за Международната космическа станция.

По време на снимките тези 24 състезатели от цял свят ще живеят в "космическо село", което планира да включва космически технологии, разработени от десетки нации с космически агенции.

Състезанието ще се фокусира върху изпитване на физическата и умствената сила на участниците в подготовката за космически полет.

"Драмата, която ще имаме в космическото село, няма да е свързана с последното парче тоалетна хартия и кой кой ще изгони. Това е съвсем различна драма. Драмата е в осъзнаването на това къде се намирате", казва Томас Риймър , съосновател на шоуто, добавяйки, че всичките 24 души в селото ще имат различни причини за кандидатстване.

"Space Hero" вече има билет за победителя си да лети на борда на космическа мисия Axiom, която се очаква да се реализира през 2023 година.

Коментари Напиши коментар

22

Вирус

преди 2 часа

До Крокодила Гена
@
Ако полета не е на Руски кораб не се качвам.
Аман от Астра !
---
Нема страшно и "Спутник V" ше ти свърши работа.

21

Вирус

преди 2 часа

До Анонимен
@
"Бих желал да пратя един мутропитек от Банкя в Космоса...завинаги."
---
Не е само человекът от Банкя - стотици са. Ше требе много голем космически апарат, за да ги изнесе далеч от Землята.

Преди няколко години гледах филма PASSENGERS ("Пътници"). По едно време ги трясна някакъв голем камък, но филмът свърши с хепиенд.

Предричам, че полетът на нашите политически космонавти ще свърши по друг начин. Loool

20

мдаа

преди 1 ден

Чак пак такъв зор да ходиш по малка нужда в крачола си и по голяма в памперс. Гледах интервю с аамерикански космонавт -питат го зрителите и той обяснява как става работата по естествените нужди в космоса . и така си седат оакани докато кацнат .Айде мерси от такъв космически туризъм.