Снимка: БГНЕС

Заради глобалния ръст на заразените с COVID-19 вирусът ще започне да мутира по-активно и ще се появят суперщамове, предупредиха учени, цитирани от британския в. "Дейли мейл".

Напоследък се съобщава средно за 230 000 новозаразени дневно в света, което увеличава шансовете на вируса да се променя, за да пробие имунната система на хората с хронична инфекция, подчертават специалистите.

Само в рамките на 24 часа американски учени са докладвали за 3 суперварианта, които се разпространяват в САЩ. Те предупреждават, че светът ще се сблъска с много повече мутации, които ще се появят в различни части на планетата. В момента най-голяма тревога все още буди щамът, засечен във Великобритания, който не се оказа по-смъртоносен, но е със 70% по-заразен.

Според ново проучване белите дробове на хората, прекарали COVID-19, са увредени много повече, отколкото и на най-заклетите пушачи. Наблюденията са на хирурзи от Тексас, лекували хиляди пациенти от началото на пандемията. Рентгенови снимки на здрави пациенти показват големи тъмни участъци, което означава, че те не са способни да вдишват нормално количество кислород. Дробовете на пушачите са с големи бели петна, а тези на прекаралите коронавируса са почти изцяло бели. Това показва, че те са много тежко увредени.

Откриха и два необичайни симптома на заразата - рани в устата и светли петна по езика. Около 20% от хората не изпитват класическите симптоми на заболяването, а някои редки като например кожен обрив.

Коментари Напиши коментар

169

Do tikva 1

преди 3 месеца

тапсигаргинът е ефективен както като профилактично средство, така и по време на активна инфекция. Дигай карантината......

168

Super lekarstvo shop

преди 3 месеца

тапсигаргинът е ефективен както като профилактично средство, така и по време на активна инфекция

167

Super lekarstvo shop

преди 3 месеца

Tapsigrin - izpolzva se i pri prostata, gripove, covid 1-10000. Priqtno peroralno le4enie priema se prez ustata ne previshavaite ukazanata doza na opakovkata. Napisano e lekarstvoto kakto se izgovarq.