Снимка: архив, БГНЕС

Центърът на НАСА за изучаване на околоземните обекти съобщи за приближаването към Земята на три астероида, класифицирани като потенциално опасни.

Съгласно разчетите космическите камъни ще прелетят благополучно покрай Земята на 25 декември.

Най-големият от тях ще се приближи на разстояние от около 3 милиона километра, като неговият диаметър е около 200 метра.

Астероидът, известен с названието 501647 (2014 SD224), за последен път се приближи до Земята през януари 2020 г. Следващото му прелитане ще е през декември 2021 г.

НАСА включва в групата на потенциално опасните всички космически обекти, които се намират на 0,05 астрономически единици и имат диаметър над 460 фута /около 140 метра/, пише РИА Новости.
 

Коментари Напиши коментар

22

Жоро

преди 8 месеца

Всеки ден милиони астероиди приближават земяна. Няма смисъл да се пише постоянно. Чак когато някой астероид я приближи на 1000 км тогава има смисъл да се говори. 3 милиона километра са толкова далече че все едно нищко не ни проближава. То все едно да кажеж че те приближава кола в Ню Юорк пък ти си седиш в Бургас.

21

Анонимен

преди 8 месеца

Охо ало падне януари ,февруари няма да има пачки от ЕС ,Ко че правят нашите хора )

20

Анонимен

преди 8 месеца

Безумно идиотска статия. Някакъв астероид ще мине на поне 10 пъто по-голямо разтояние пт това до Луната...WTF!?Иначе идеята нещо едро да ни изтреска не е лоша. Да се свършва тая мъка.