Снимка: Pixabay

Китайски изследователски кораб, носещ името "Наука", приключва едномесечена изследователска мисия. Обект на проучванията е била Марианската падина, предаде БТА.

Още по темата

Странни медузоподобни създания - най-древните животни

Възвишения, долини и непознати създания крие океанът
. Китайски учени бяха провокирани да изследват района на Марианската падина - най-дълбоката океанска падина, но и може би най-малко изследваната.

С помощта на дистанционно управляеми уреди са направени 19 дълбоководни спускания и са събрани 860 екземпляра от над 250 морски създания, много от които са неизвестни на науката. Изследователите са успели да вземат от океанското дъно и скални частици и да заснемат видеоматериали.

Научно-изследователският кораб вече е на път към Китай
, където се очаква да пристигне на 23 юни. Той е известен още като мобилна океанска лаборатория и досега има повече от 30 важни за науката експедиции.

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 4 седмици

" и са събрани 860 екземпляра от над 250 морски създания,"

Ей няма къде да се скриеш от човека ...

8

Инж

преди 4 седмици

Колко скромна новина - изследователски кораб ходи на най-дълбокото място в океана, събира цял месец скални проби и живи организми. Т.е. имат за граждански цели технология за отиване, месец престой и работа в тези условия... А светът да се сеща какво ли пък имат за военни цели, с което не се хвалят.

7

Анонимен

преди 4 седмици

Успяха ли да намерят Българо/съвеЦката дружба там, щото никъде другаде я няма?