Снимка: Pixabay

Няколко сонди обикалят Космоса в търсене на отговор: Кой създаде живота на Земята?

Те преследват астероиди, върху които има съставки за вода, а учените чакат данните им, за да направят своите заключения.

Но екип от астрономи от университета в Тексас вече имат отговор на въпроса. Животът на Земята се е зародил заради сблъсък с друга планета.

Същия този удар, който се е състоял преди 4,4 милиарда години е и причината и за оформянето на Луната.

Новото откритие не само хвърля светлина върху произхода на човечесвото, но и дава нови насоки за търсене на извънземен живот.

Според "хипотезата на огромния удар", Луната се е сформирала от остатъците прах и скали, които са останали, след като Земята и тяло с големината на Марс се сблъскали.

Тази космическа катастрофа направила и нещо друго - донесла на повърхността на планетата ни всички важни съставки за сформирането на живот. А планетата "донор" била все още недоразвита и с ядро, богато на сяра. Със себе си тя донесла азот и въглерод. Елементи, които се срещат във всички живи същества, включително и хората.

Откритието предполага също така, че други планети във Вселената, които имат подобна на нашата повърхност, по-лесно заформят и задържат живота върху себе си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase