Снимки: Reuters

Общ преглед

Луноходът "Юйту-2", който кацна на Луната благодарение на летателния апарат "Чанъе-4" продължава своята разходка по тъмната страна на спътника ни.

Още по темата

От китайското космическо ведомство се похвалиха, че машините се намират в стабилно състояние, но не разкриват подробности около мисията си. Това, което се знае е, че на борда на "Чанъе-4" има живи организми, които китайските учени искат да проверят, дали могат да оцелеят в Космоса. 

Според НАСА и другите космически организации, мисията на Китай е много повече от обикновен експеримент, който да хвърли светлина върху тъмната страна на Луната. Твърди се, че на "Чанъе-4" има оръжие, което може да бъде използвано за сваляне на чужди сателити. Азиатската държава, разбира се, отрича.

Въпреки слуховете, "Чанъе-4" и  "Юйту-2" за сега си вършат работата перфектно. Благодарение на сателита "Цюецяо" до Земята стигнаха първите панорамни кадри от машините на "тъмната страна на Луната" и за жалост на хората, които предполагаха, че именно там се крият извънземните, за да не можем да ги видим – това не е така.

Дори мистичната част от спътника ни е просто покрита с кратери и прах, но не и с тайни лунни бази.
 

Коментари Напиши коментар

82

ПроСоТо

преди 5 месеца

До ПроСоТо
е,грешка!.."Признат грях е половин грях"...надявам се..

81

ПроСоТо

преди 5 месеца

и пак:-Сянката на "нещо вдясно" пада от дясно на ляво,а сянката на камичето отсреща ,пада от ляво на дясно!!!

?!..Какви са тия магии със светлината на ная пуста Луна?!

80

Боби

преди 5 месеца

До Анонимен
"Кацнали, ама не на луната, ами в студио нейде из Шанхай. Никой, никога и нищо изпратено от Земята не е кацвало на луната."

Ех експерте ...
Че са кацали кацали са - но че това са били автоматични станции и това е факт - можеш да провериш като насочиш лазерен лъч към зоните където и СССР и САЩ са оставили лазрни рефлектори за да получиш и ти отразен сигнал.