Снимки: Reuters

Общ преглед

Луноходът "Юйту-2", който кацна на Луната благодарение на летателния апарат "Чанъе-4" продължава своята разходка по тъмната страна на спътника ни.

Още по темата

От китайското космическо ведомство се похвалиха, че машините се намират в стабилно състояние, но не разкриват подробности около мисията си. Това, което се знае е, че на борда на "Чанъе-4" има живи организми, които китайските учени искат да проверят, дали могат да оцелеят в Космоса. 

Според НАСА и другите космически организации, мисията на Китай е много повече от обикновен експеримент, който да хвърли светлина върху тъмната страна на Луната. Твърди се, че на "Чанъе-4" има оръжие, което може да бъде използвано за сваляне на чужди сателити. Азиатската държава, разбира се, отрича.

Въпреки слуховете, "Чанъе-4" и  "Юйту-2" за сега си вършат работата перфектно. Благодарение на сателита "Цюецяо" до Земята стигнаха първите панорамни кадри от машините на "тъмната страна на Луната" и за жалост на хората, които предполагаха, че именно там се крият извънземните, за да не можем да ги видим – това не е така.

Дори мистичната част от спътника ни е просто покрита с кратери и прах, но не и с тайни лунни бази.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар