Снимка: SpaceX

Големите амбиции на Илон Мъск се нуждаят от голяма ракета за да бъдат изпълнени.

Само няколко месеца, след като обяви започването на работата по кораба Starship, филантропът вече показа снимка на готовия му прототип.

"Ракетата за тестовия полет вече е сглобена на полигона в Тексас. Това е истинска снимка, не е компютърна илюстрация", написа собственикът на SpaceX в Twitter.

Това е само първата версия на Starship, която има за цел да тества системите и основната част от аеродинамиката и компонентите, както и вертикалното излитане и кацане.

През юни тази година, трябва да бъде завършен и втория прототип, който ще е една идея по-висок и ще бъде орбитален.

Когато тестовете и с двете ракети са готови, ще бъде построена финалната версия на Starship, която ще прилича досущ на пътнически кораб.

SpaceX влага много в тази ракета, тъй като на нея ще се разчита да пренася товари както около земното кълбо, така и за пътешествия до Луната. Starship също така ще превозва хора до космически станции, откъдето пък ще започват дългите пътувания към най-мечтаната цел на Мъск – Марс.

Първият полет към Луната с тази чудовищна ракета се очаква да е през 2023 година, а всички места за него вече са разпродадени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase