Снимка: SpaceX

Големите амбиции на Илон Мъск се нуждаят от голяма ракета за да бъдат изпълнени.

Само няколко месеца, след като обяви започването на работата по кораба Starship, филантропът вече показа снимка на готовия му прототип.

"Ракетата за тестовия полет вече е сглобена на полигона в Тексас. Това е истинска снимка, не е компютърна илюстрация", написа собственикът на SpaceX в Twitter.

Това е само първата версия на Starship, която има за цел да тества системите и основната част от аеродинамиката и компонентите, както и вертикалното излитане и кацане.

През юни тази година, трябва да бъде завършен и втория прототип, който ще е една идея по-висок и ще бъде орбитален.

Когато тестовете и с двете ракети са готови, ще бъде построена финалната версия на Starship, която ще прилича досущ на пътнически кораб.

SpaceX влага много в тази ракета, тъй като на нея ще се разчита да пренася товари както около земното кълбо, така и за пътешествия до Луната. Starship също така ще превозва хора до космически станции, откъдето пък ще започват дългите пътувания към най-мечтаната цел на Мъск – Марс.

Първият полет към Луната с тази чудовищна ракета се очаква да е през 2023 година, а всички места за него вече са разпродадени.

Коментари Напиши коментар

133

Георги

преди 5 месеца

Не знам тъпи ли сте или просто се правите на такива реално в тази статия става въпрос за така наречения star hopper чието предназначение няма да бъде изстрелване на хора и товари в космоса а чисто и просто да тестват двигателите аеродинамиката и издръжливостта на съоръжението приемете го като ранен прототип които ще лети само в атмосферата истинският БФР ще бъде изстрелян в края на следващата година.

132

Wernher von Braun

преди 5 месеца

Ha-ha-ha!!!

131

Мухаха

преди 5 месеца

До теслата
Трябва да бъде двустепенна ракета ..... да, наистина трябва да бъде двустепенна ракета ,ОБАЧЕ това на "истинската снимка" е един корпус , без степени, дюзите са отдолу - така че не може дори и да се помисли че втората степен ще е отдолу , а догоре е плътна обшивка , няма нищо . И какви са тия смешни три тръбички които държат изправено такова обемисто туловище показано на тази "истинска снимка".

Това тук е ТОЧНО КОПИЕ на ракетата от книгата на Жулн Верн "От Земята до Луната" . 1:1