Снимка: SpaceX

Големите амбиции на Илон Мъск се нуждаят от голяма ракета за да бъдат изпълнени.

Само няколко месеца, след като обяви започването на работата по кораба Starship, филантропът вече показа снимка на готовия му прототип.

"Ракетата за тестовия полет вече е сглобена на полигона в Тексас. Това е истинска снимка, не е компютърна илюстрация", написа собственикът на SpaceX в Twitter.

Това е само първата версия на Starship, която има за цел да тества системите и основната част от аеродинамиката и компонентите, както и вертикалното излитане и кацане.

През юни тази година, трябва да бъде завършен и втория прототип, който ще е една идея по-висок и ще бъде орбитален.

Когато тестовете и с двете ракети са готови, ще бъде построена финалната версия на Starship, която ще прилича досущ на пътнически кораб.

SpaceX влага много в тази ракета, тъй като на нея ще се разчита да пренася товари както около земното кълбо, така и за пътешествия до Луната. Starship също така ще превозва хора до космически станции, откъдето пък ще започват дългите пътувания към най-мечтаната цел на Мъск – Марс.

Първият полет към Луната с тази чудовищна ракета се очаква да е през 2023 година, а всички места за него вече са разпродадени.

Коментари Напиши коментар

135

Wernher von Braun

преди 4 часа

Ha-ha-ha!!!

134

Мухаха

преди 5 часа

До теслата
Трябва да бъде двустепенна ракета ..... да, наистина трябва да бъде двустепенна ракета ,ОБАЧЕ това на "истинската снимка" е един корпус , без степени, дюзите са отдолу - така че не може дори и да се помисли че втората степен ще е отдолу , а догоре е плътна обшивка , няма нищо . И какви са тия смешни три тръбички които държат изправено такова обемисто туловище показано на тази "истинска снимка".

Това тук е ТОЧНО КОПИЕ на ракетата от книгата на Жулн Верн "От Земята до Луната" . 1:1

133

теслата

преди 10 часа

До Анонимен
Защото това на снимката е ранен прототип сглобен на открито и предназначен само за тестване на контролни системи и двигатели, и ще лети само до няколко километра височина след което ще каца. Опити, тестове, това е целта на тази груба машина. Дори в статията го пише. Не видя ли?