Снимка: flickr

Роботите за секс вече далеч не са научна фантастика. Те са реалистични и влизат в масово производство. Въпреки че може сега да изглежда доста преувеличено, експерти прогнозират, че през следващите десетилетия те ще станат широко разпространени, използвани не само като фетиш, но и за сексуална терапия и като придружители за самотни, инвалиди или възрастни хора.

През последните дни канадска компания, която иска да отвори бардак с роботи в Хюстън, се сблъска с неодобрението на градските власти и представители на граждани.

Още по темата

Кметът Силвестър Търнър заяви, че служителите му преглеждат разпоредбите, за да проверят дали такъв бизнес отговаря на изискванията за безопасност и обществено здравеопазване. Той каза, че няма намерение да се изявява като "морална полиция", но не иска в града да започва такъв бизнес.

Канадската компания Kinky S Dolls обяви миналия месец, че ще открие "бардак със секс кукли" в Хюстън, след като от година има подобен бизнес в Торонто. И така, жителите на Хюстън може да се разминат с официално място за това нестандартно удоволствие.

Това обаче не спира нарастващата популярност на секс куклите, които стават все по-реални и разнообразни.

Те вече могат да задоволят почти всеки странен фетиш на "половинките си". Фирмите производители предлагат от кукла с три гърди до такава с уши на елф или пък с котешка опашка, пише "Труд".

Силиконова Саманта иска да ви роди деца

Бледа кукла си ти, която… сластно ме гледа в очи! Налазват ни

Саманта е зловещо реалистичен секс робот, вече може да се открие на пазара в Лондон, но скоро е възможно да бъде достъпен навсякъде.

Силиконовата Саманта има тъмнокафява коса, красиви зелени очи, говори с  американски акцент и е способна да симулира оргазъм, защото е покрита със сензори, които реагират при човешки допир.

Силиконовият Хенри е красив, рецитира поезия…

Бледа кукла си ти, която… сластно ме гледа в очи! Налазват ни

Той се казва Хенри, висок е 1,80 м., има перфектно оформено мускулесто тяло, както и съвършено красиво лице.

Освен привлекателен външен вид. Хенри предлага и много интересни функции. Той може да поздравява, когато се приберете от работа, разговаря за любимите си филми и предавания, дори разказва вицове. Хенри е създаден да бъде перфектният мъж, но е робот. Тези удоволствия обаче идват с цената си. Роботът Хенри се предлага с начална цена 8 000 паунда.

Решава или създава проблеми новата секс революция?

Реалистичните секс роботи ще доведат до социална и технологична революция прогнозират британски експерти в доклад на Фондацията за отговорна роботика.

И докато привържениците на секс роботите вярват, че те могат да бъдат полезни за самотни хора, в доклада учените предупреждават и за “тъмната страна” на индустрията.

Психолози смятат, че сексуалните и задоволяващи отношения с роботите ще направят хората неспособни за човешка интимност и съпричастие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase