Снимка: ЕПА/БГНЕС

От министерството на отбраната на Русия съобщават, че тази нощ са свалили 125 украински безпилотни самолета. Областните управители съобщават за известни щети, но не и за жертви на атаката, съобщава АФП.

“125 украински безпилотни летателни апарата с фиксирани крила бяха унищожени и прихванати от дежурните системи за противовъздушна отбрана“, написа министерството в Telegram.

67 са били унищожени над Волгоградска област в Южна Русия, където губернаторът Андрей Бочаров заяви, че падащите отломки от дроновете са предизвикали пожари в треви, но няма жертви или щети.

Други 17 са били свалени над Белгородска област и 17 над Воронежка област. Губернаторът Александър Гусев заяви, че няколко са паднали върху град Воронеж и предградията му, като са предизвикали пожари в две жилищни сгради, но няма пострадали.

Други 18 безпилотни самолета са унищожени над Ростовска област, където губернаторът Василий Голубев съобщи в Telegram: “Според оперативната информация няма жертви или щети на земята“.

Единични безпилотни летателни апарати са били прихванати над Брянска и Курска област и Краснодар, който съседства с Крим, а три - над водите на Азовско море, съобщиха от руското МО. / БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase