Снимка: ЕПА/БГНЕС

Доналд Тръмп, който се бори за втори път да стане президент на САЩ, каза, че ако това се случи, ще сложи край на войната в Украйна още преди да е встъпил в длъжност. Тази своя позиция той сподели по време на разговор в канала IMPAULSIVE, съобщава “Фокус”.

Тръмп отново подчерта, че ако той все още беше президент и имаше власт, такава пълномащабна война нямаше да има. В същото време американецът смята, че Путин е взел решението да извърши голямо нападение, когато Съединените щати изтеглиха войските си от Афганистан.

"Просто е жалко. Толкова много мъртви хора", заяви той.

Доналд Тръмп сподели, че докато е бил президент се е разбирал еднакво добре както с президента на Русия Владимир Путин, така и с украинския му колега Володимир Зеленски, но е бил "твърд“ в отношенията си с последния. Политикът разказа и за скорошния си разговор с бившия шампион на UFC Хабиб Нурмагомедов.

"Хабиб дойде при мен след двубоя и каза, че трябва да спрем войните. Той е толкова умен, разбира всичко. Мисля, че е приятел с Путин. И мисля, че ще спра тази война веднага след изборите. И ако спечеля, ще спра това много бързо, преди да пристигна в президентството, ако това не приключи по-рано“, добави Тръмп.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase