Снимка: архив, БГНЕС

Бившият съветник на украинския президент по националната сигурност Олексий Арестович определи като "шантаж" от страна на Русия взрива на "Нова Каховка". Пред БНР той подчерта, че това е "съзнателно действие".

Още по темата
"Това е шантаж на Путин, който по този начин казва на световната общественост: "Щом няма да преговаряте и ще подкрепяте украинското контранастъпление, виждате какви последствия това ще има за вас. И те са достатъчно трагични - промяна на суровинния баланс на Черно море и рязкото замърсяване на водата", каза Арестович.

Според него обаче това няма да повлияе на украинското контранастъпление.

"Това няма да спре нашето настъпление, ние го правим и ще продължим да го правим и смятам, че режимът на Путин ще бъде осъден. Ще задаваме допълнително въпроси, защото страна, която съзнателно причинява такава огромна екокатастрофа през 21-ви век - най-голямата след "Фукушима", не може да бъде член на ООН. И тези, които ни предлагат да преговаряме, трябва окончателно след този случай да разберат с какво си имаме работа", каза Арестович.
 

Коментари Напиши коментар

72

Митко

преди 3 месеца

До До Укро феновете Много от нас не са укрофенове. РФ взриви стената, за да се направи на жертва, и да каже колко лоши са украйнците, за да оправдае агрисията си и да получи по този начин одобрението на населението си за подкрепа. Защото 3 дни, седмица, месец и три месеца отдавна минаха.

71

Митко

преди 3 месеца

До АнонимениПовечето украйнци много обре разбират руски, дори познавам много такива, но не са русофили разбира се. Македонците да не би да са българофили?!.. А на ангийски и други западни езици който си иск да си преведе сам. той може да говори на какъфто език иска, стига да го владее.

70

Анонимен

преди 3 месеца

Кремълските МОЗЪЧЕТА потопиха собствените си отбранителни позиции, тиня зарина блиндажите и опорните им пунктове. За 2 седмици водата ще се отече и ще изсъхне, и след това няма препятствия за Украинската контраофанзива. Кремълски мозъчета...