Снимка БГНЕС

Бойци на частната военна компания „Вагнер“ са арестували и взели в плен в неделя командира на 72-а армейска бригада на Руската федерация, съобщиха вагнеровци във видео, на което плененият висш военен на Москва „дава показания“. Той признава, че в нетрезво състояние е дал заповед за обстрел на автомобил на ЧВК "Вагнер" и разоръжил 10-12 негови бойци. Твърди, че го е сторил заради лична вражда.

Близките до Евгений Пригожин канали в Телеграм съобщиха новината към полунощ срещу понеделник и пуснаха и започнаха нов епизод от войната на Готвача на Путин с ръководството на Министерството на отбраната начело със Сергей Шойгу.

Преди ден Пригожин съобщи, че пътят, по който ЧВК "Вагнер" се е изтегляла от Бахмут, е бил умишлено миниран от силите на руското министерство на отбраната. Сега пресслужбата му разкри подробности. Според първоначалния доклад на "вагнеровците" на 17 май те забелязват, че по някаква причина групи от военните на Министерството на отбраната минират пътища в тила на ЧВК "Вагнер". При опит за обезвреждане на мини и противотанкови мини войниците на частна военна компания са били обстрелвани от позициите на Министерството на отбраната. Автомобилът "Урал", принадлежащ на ЧВК, е повреден, двигателят му е пробит.

Още по темата

Според доклада бойците от неговата частна военна компания са „предприели ответни мерки за премахване на агресията и задържане на военнослужещи от руското министерство на отбраната”. Лидерът на тази група е бил офицер от Министерството на отбраната на Руската федерация, командир на мотострелкова бригада, подполковник, който е бил в нетрезво състояние.

Пригожин каза, че се води разследване на инцидента, като много факти не са публични.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase