Снимка: архив, БГНЕС

Лидерът на проруските сепаратисти в Донецк Александър Ходаковски опроверга твърденията на Москва, че е осуетила голяма украинска офанзива в Донбас, предаде ДПА.

Още по темата
"Успех съпътства" противника, написа днес Ходаковски в своя канал в Телеграм.

Според него нападенията западно от град Угледар са били ограничен тактически ход на украинците, а не мащабна операция.

Преди да подкрепи донецките сепаратисти, Ходаковски е бил ръководител на местното звено за борба с тероризма на украинската тайна служба СБУ до 2014 г. Неговите части бяха включени в състава на руската Национална гвардия след началото на пълномащабната инвазия в Украйна.

Първоначално украинските войски създадоха впечатление, че засилват натиска върху участъка на фронта "Велика Новосилка", където вече успяха да направят пробив в неделя, посочва ДПА.

Една щурмова група напредна почти незабелязано още по на изток край село Новодонежке.

"Врагът успя да ни постави в трудно положение", пише Ходаковски.

В ранните часове на понеделник говорителят на руската армия ген. Игор Конашенков заяви, че страната е осуетила успешно голяма украинска офанзива в южната част на Донецка област.

Тези съобщения не бяха потвърдени от Киев. В ситуационния доклад на украинския генерален щаб не се отбелязват никакви специални действия в региона. В него се казва само, че Угледар и съседните села са били обстрелвани от Русия, отбелязва ДПА.
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase