Снимка: БГНЕС/EPA

Седем души са загинали и 17 са били ранени през последното денонощие в резултат на продължаващия украински обстрел срещу Белгородска област в Русия, съобщи губернаторът на областта Вячеслав Гладков.

Гладков написа в “Телеграм”, че днес възрастна жена е загинала в село Новая Таволжанка, а друга е починала от раните си в село Безлюдовка, съобщи БНР. Двама души са били ранени.

Вчера украинската армия е нанесла удари по Соболевка и Шебекинския окръг, където са били убити петима души.

Най-голям брой снаряди за едно денонощие - 371 са били изстреляни именно срещу Шебекино, посочи Гладков. Обстрелът е предизвикал пожар в промишлено предприятие. В града няма вода и електричество. Част от неговите жители бяха евакуирани в центрове за временно настаняване в Белгород.

След пълномащабната инвазия на Русия в Украйна преди повече от 15 месеца Белгородска област и други руски гранични региони спорадично ставаха мишена на обстрели. Тези атаки зачестиха в последно време.

 

 

Коментари Напиши коментар

147

мен

преди 3 месеца

9 години престъпният режим в Киев обстрелваше и тормозеше населението в рускоезичните райони на Украйна и всички гледаха с широко затворени очи

146

УМЕН

преди 3 месеца

Укросадистите така воюват - убиват бабички по селата.

145

Анонимен

преди 3 месеца

Долното много си зле от където и да те погледне човек си зле не заслужаваш хонорар.