Снимка: БГНЕС
fallback

Украински удар срещу руско гранично село преди зазоряване уби четирима души и рани други двама, каза в неделя губернаторът на граничната Брянска област. Ударът срещу село Суземка, което се намира на дузина километра от украинската граница, дойде в нощта, след като безпилотник удари депо за гориво в анексирания от Москва Крим.

"Още двама цивилни бяха открити и извадени от развалините. За съжаление и двамата загинаха", каза Александър Богомаз, местният губернатор в Telegram. Богомаз първоначално каза, че двама души са били убити, когато "украинската армия е обстрелвала Суземка". Други двама селяни са откарани в болница с наранявания, каза служителят.

Богомаз каза, че украински обстрел е ударил селото два пъти през нощта и руската ПВО е "свалила няколко снаряда". Той каза, че един снаряд е ударил жилищна къща, предизвиквайки пожар, и още две къщи са пострадали. В селото е обявено бедствено положение, каза Богомаз. „Продължава работата по отстраняването на отломките“, каза той. „В районите, където са приключили оперативните мерки, е започнала работа комисия за оценка на щетите. Руските села в граничните Брянска и Белгородска област често са подлагани на удари от началото на руската инвазия срещу Украйна.

❗️Поселок в Брянской области попал под обстрел

Губернатор Брянской области Александр Богомаз заявил, что ВСУ обстреляли поселок Суземка. На кадрах с места происшествия видно сильный пожар и поврежденные жилые дома.

По предварительной информации, пострадал один человек. На… pic.twitter.com/wysECqCf6k

— SVTV NEWS (@svtv_news) April 29, 2023

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

117

тя

преди 1 година

Ето кой убива невинни хора - укронацистите, това е техна "запазена марка " !

116

Мона

преди 1 година

Т.е къщите са разрушени и хората са убити не директно от украински снаряди, а от падналите частици от ПВО. Това е типичния коментар на троловете за да защитят действията на Русия, когато има разрушения и убити хора в Украйна. Едва ли не украинците са убити от своите, не от руснаците. Сега можем да приложим същият принцип.

115

тя

преди 1 година

Ето кой убива мирни граждани !

fallback