Снимка: БГНЕС

Украински удар срещу руско гранично село преди зазоряване уби четирима души и рани други двама, каза в неделя губернаторът на граничната Брянска област. Ударът срещу село Суземка, което се намира на дузина километра от украинската граница, дойде в нощта, след като безпилотник удари депо за гориво в анексирания от Москва Крим.

"Още двама цивилни бяха открити и извадени от развалините. За съжаление и двамата загинаха", каза Александър Богомаз, местният губернатор в Telegram. Богомаз първоначално каза, че двама души са били убити, когато "украинската армия е обстрелвала Суземка". Други двама селяни са откарани в болница с наранявания, каза служителят.

Богомаз каза, че украински обстрел е ударил селото два пъти през нощта и руската ПВО е "свалила няколко снаряда". Той каза, че един снаряд е ударил жилищна къща, предизвиквайки пожар, и още две къщи са пострадали. В селото е обявено бедствено положение, каза Богомаз. „Продължава работата по отстраняването на отломките“, каза той. „В районите, където са приключили оперативните мерки, е започнала работа комисия за оценка на щетите. Руските села в граничните Брянска и Белгородска област често са подлагани на удари от началото на руската инвазия срещу Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase