Снимка: БГНЕС

Наемниците войници от ЧВК "Вагнер“ вече са в центъра на Бахмут. Изображения от геолокация показват, че групата е издигнала знамето си само на 400 метра от сградата на градската администрация, съобщава германският вестник Die Zeit.

Битката за града обаче е свързана с големи загуби за руските войски, твърдят от Института за изследване на войната. По думите на генерала от Въоръжените сили на Украйна Александър Сирски на руските войски в Бахмут все повече не достига жива сила, за да щурмуват украинските позиции.

Основателят на "Вагнер“ Евгений Пригожин вече поиска повече подкрепа от редовните руски войски, припомня изданието, цитирано от "Фокус".

По-рано бе съобщено, че министърът на отбраната на Руската федерация Сергей Шойгу е провел съвещание в щаба на Обединената групировка на войските по въпросите за снабдяването с боеприпаси. В рамките му Шойгу обяви многократно увеличаване на производството на високоточно управляеми боеприпаси за подкрепа на руската групировка войски в Украйна.

Кадри, публикувани днес от руското ведомство в Телеграм, показаха как Шойгу председателства заседание с участието на висши военни, сред които началникът на генералния щаб на руската армия генерал Валерий Герасимов.

Според кадрите Шойгу казва на срещата, че Русия ще предприеме стъпки за увеличаване на доставките на боеприпаси за своите войски на фронта. По думите му "обемът на доставките на най-търсените боеприпаси е определен. Предприемат се необходимите мерки за тяхното увеличаване."

През последните месеци Шойгу беше подложен на остри критики от твърдолинейни поддръжници на руската кампания в Украйна, сред които шефът на наемническата компания "Вагнер" Евгений Пригожин, които го обвиниха, че не е осигурил достатъчно боеприпаси за войските на фронта, отбелязва Ройтерс.

 

Коментари Напиши коментар

253

Агент 07

преди 2 месеца

Украйна ще бъде разпарчатена ,Полша , Румъния и други приятелски държави имат апетит откъм теритирия.Гледайки как Зеления наркоман обезкървява държавата си се чудя дали не е агент на Русия.Евреинът си остава евреин.

252

Рибентроп-Молотов

преди 2 месеца

Мдааа, голееемият Бахмут, по данни на руската пропаганда обкръжен и готов да бъде превзет още през м.август 2022 година. За Киев, Херсон и Харков не се говори, а за масквата на дъното - съвсем е забранено даже да се мисли! Кажете си пак репликата за цената на краставицата в Англия и замръзването на Европа че забравих.

251

Анонимен

преди 2 месеца

Рагнер Келафксон изчезват към отвъдното