Снимка: БГНЕС

Неразделна част от уреждането на кризата около Украйна трябва да бъде премахването на всички санкции и съдебни дела срещу Русия. Такава позиция изрази говорителката на руското МВнР Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

Според нея, за да се постигне устойчив мир, е необходимо да се постигне прекратяване на доставките на оръжия и наемници за Украйна, прекратяване на военните действия, връщане на Украйна към неутрален извънблоков статут, международно признаване на новите териториални реалности, възникнали в резултат на реализацията на правото на народите на самоопределение.

„Демилитаризацията и денацификацията на Украйна трябва да бъдат извършени, всички заплахи, произтичащи от нейната територия, да са елиминирани, нейният безядрен статут и гаранции за спазване на правата на рускоезичното население и националните малцинства да са осигурени. Трябва да бъде премахването на всички незаконни санкции и съдебни дела срещу Русия в международни съдилища", добави тя.

Говорителката препоръча също на всички страни, които искат да допринесат за нормализиране на ситуацията, да отправят своите призиви за мир към Киев и към неговите „западни кукловоди, които все повече въвличат Украйна във водовъртежа на опасната глобалната конфронтация“.

Захарова отбеляза многократните заявления на Русия, че „е отворена за наистина сериозни предложения от Запада и Украйна за политическо и дипломатическо решение на кризата“. „Езикът на ултиматумите обаче е неприемлив за нас“, подчерта тя. /БГНЕС

Коментари Напиши коментар

210

ББ

преди 1 седмица

то и хитлер опита да "наложи" как да живеята Човешки с животи дадени им от Бог...и Света ни го презра,това ви чака!!!да е Армагедон по-добре...пред руската квас и робство!!!Бог да пази САЩ и Свободният Свят,има Бог!Слава на Украйна!!!на русите опита да наложи...и САЩ ви помагаха!в какво и защо се превърнахте в чудовища обслужващи...луд?!!ще си платите разбира се...каквото и да ни струва!!!

209

Анонимен

преди 1 седмица

Сега е моментът да се притиска запада, а не срамежливо да забравяш всички гадости които ти причиняват.

208

Анонимен

преди 1 седмица

Сваляне на санкциите, връщане на откраднатите руски активи от западни банки, съд за украинските фашисти финансирани от запада, репарации от сащ за нанесени щети на Русия, вкл. северен поток, взривяване на кримския мост и др.