Снимка: БГНЕС/EPA

Много представители на ведомства и държавни компании в Русия са били с отнети задгранични паспорти през последната година, съобщи изданието Система.

Някои от тях са били директно помолени да предадат своите документи.

Още по темата
На някои е било обяснено, че става въпрос за съхранение, а при отказ са били изпращани да подадат молба за напускане.

Това потвърждават няколко източници. Първоначално са били взимани паспортите на служители на ръководни постове. В последствие това е станало и с различни сътрудници, имащи достъп до чувствителна информация.

Реално няма единен ред за изземането на паспорти. На някои е било препоръчано да избягват почивки в други страни, а на други е заявявано да не пътуват.

На други служители са били разрешени пътувания само до приятелски страни. Други представители на персонал разказват, че има непълна забрана, зависеща от позицията на компанията.

При излизане в отпуск, служителите подават декларация, че няма да пътуват в други държави.

Коментари Напиши коментар

24

дракон или мишкиа

преди 2 месеца

Но не са ти ясни причинно следствените процеси , само с очите си гледаш , но не разбираш защо се случват и какви сили движат нещата .

23

Анонимен

преди 2 месеца

По данни на руски журналисти през 2022г употребата на антидепресанти се е увеличила с 50% спрямо 2021г.А посещенията при психотерапевт са се увеличили със 100%.В Ютуб е пълно с коментари на млади руснаци против войната на Путин.Самите те пишат,че само тия над 50-55г поддържат политиката на Путин.Младите 90% са против него.

22

Анонимен

преди 2 месеца

Що така пък руснаците все искат да пътуват до ,,неприятелски страни,,?Ами затова Потин им е прибрал паспортите.