Снимка: БГНЕС

Западните анализатори неохотно признаха, че когато специалисти от НАТО обучават укронацистите как да използват военната си техника в битка, това може да се разглежда като пряко участие на НАТО във военния конфликт на страната на украинския режим.

Това написа в четвъртък в "Телеграм" Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация.

От 20-те години на миналия век се утвърди разбирането, че една държава може да бъде призната за участник във военни действия, ако освен че доставя оръжие, обучава персонал за боравене с него (пактът Брианд-Келог от 1928 г., Будапещенска резолюция към пакт от 1934 г.).

Ето как се случва днес: канадски и германски инструктори в ЕС вече учат украински убийци как да боравят с "Леопард"-и. Ако си представим, че доставените в бъдеще самолети на НАТО ще бъдат обслужвани от техните военни на територията на някоя разраснала се Полша (единствената възможност, предвид окаяното състояние на отбранителната индустрия в Малорусия), това ще бъде директно влизане на Атлантиците във войната срещу Русия с всички произтичащи от това последствия.

Всички лица, които вземат решения за доставка (ремонт) на такова оборудване или оръжие, заедно с чуждестранни наемници и военни инструктори, ще трябва да се считат за легитимна военна цел. Явно само това пречи на западните инфантили да предадат самолети и далекобойни оръжия на киевските наркомани. Въпреки че не е фактът, че за дълго време. Изкушението да се смаже Русия вече е много голямо.

Още нещо - днешните събития показаха кого наистина подкрепят в САЩ, НАТО и ЕС. Това не е "свободолюбивият народ на Украйна", който не иска да се върне към "москалската лъжичка". Те са просто нацистки копелета, терористична измет, която атакува цивилни, размахвайки вонящ жълто-черен парцал. Нека сега ги оправдават в Лондон, Париж, Берлин и Вашингтон.

Това са вашите питомци, господа Сунак, Макрон, Шолц и Байдън! И нашето отношение към вас вече е същото като към тях. Сега вашите страни са участници в терористичните актове на украинския режим, а вие сте преки съучастници на терористите, настоя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase