Снимка: БГНЕС

Дмитрий Медведев отхвърли днес призивите на президента на САЩ Джо Байдън руските войски да се изтеглят от Украйна, предаде ДПА.

"Ако Русия сложи край на специалната военна операция без победа, тогава Русия ще престане да съществува, ще бъде разпокъсана на части", написа Медведев в Telegram. В същото време той добави, че "ако САЩ престанат да доставят оръжия на режима в Киев, тогава войната ще свърши" - явен намек, че тогава Русия ще победи.

Още по темата
С характерния си оскърбителен тон Медведев разкритикува също и Байдън за вчерашното му обръщение, което отправи към руския народ от Варшава пред поляци.

"Кой е, така или иначе, този странен дядо, който говори с празен поглед от Полша? Защо апелира към народа на друга страна във време, когато си има достатъчно собствени проблеми", попита бившият руски президент.

Медведев обвини САЩ, които по думите му са предизвикали много войни по целия свят, в "мегаломания" и каза, че Байдън е "грохнал". На ръба на "световен конфликт" сме, добави той и заплаши с използване на ядрени оръжия.

Коментари Напиши коментар

292

Анонимен

преди 3 месеца

Само така!Мачкай ,Медведев!!!

291

медведев

преди 3 месеца

Г. л. у. п. а. к

290

Мечкаров

преди 3 месеца

Нещо фъфля. Не ми се разбира