Снимка: БГНЕС

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Донбас не е защитен напълно и затова така наречената от него "специална военна операция" продължава. В същото време Песков увери, че безопасността на полуостров Крим е гарантирана.

Песков каза още, че таванът върху цената на руските петролни продукти, който влиза в сила в неделя, ще дестабилизира световния енергиен пазар. Според него обаче Русия предприема необходимите мерки, за да защити интересите си, съобщи БНР.

Говорителят на Кремъл категорично опроверга публикуваната във вестник “Нойе Цюрхер Цайтунг” информация, че директорът на ЦРУ Уилиям Бърнс е предложил мирен план по време на тайно посещение в Москва. Според швейцарското издание планът е предвиждал Украйна да се откаже от около 20% от територията си в полза на Русия.

Междувременно депутатите в парламента на Република Крим приеха единодушно резолюция за национализация на собствеността на чуждестранните граждани и държави, които са извършвали враждебни действия спрямо Русия.

В списъка с подлежащите на национализация обекти фигурира имущество на известни украински олигарси като Ринат Ахметов и Игор Коломойски.

Председателят на регионалния парламент Владимир Константинов заяви в интервю за телевизия “Русия 24”, че през 2014 г. Коломойски е изнесъл от Крим повече от един милиард долара в брой.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase