Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на руския Съвета за сигурност Дмитрий Медведев окачестви войната в Украйна и Европа "нова отечествена" и заяви, че Русия ще победи. Мнението си той изрази днес в канала си в Telegram, коментирайки думите на ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел, който сам сравни нацистите в Украйна с нацистите.

Още по темата

"Браво все пак този Борел с увяхващо лице. Спомни си, че нашата страна победи Наполеон и Хитлер. Забележете, че той сам направи аналогия. Съответно укронацистите и Западна Европа са преки наследници на онези, които воюваха срещу Русия. И следователно, войната срещу тях е новата Отечествена война. И победата ще бъде наша - както през 1812 г., така и през 1945 г.", написа политикът.

Както каза Борел в петък, говорейки на церемонията по награждаването на Форума за нова икономика в Мадрид, първият дипломат на ЕС заяви, че Русия „е свикнала да се бори докрай, свикнала е почти да губи и след това да компенсира“.

„Тя го направи с Наполеон, тя го направи с Хитлер. Би било абсурдно да се мисли, че Русия е загубила войната [в Украйна]". В тази връзка той призова за продължаване на военната подкрепа на Киев. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase