Снимка: архив, БГНЕС

Ядрените сили не търпят загуба в големи конфликти, от които зависи съдбата им - това трябва да е очевидно за всеки западен политик, написа днес в "Телеграм" заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

Още по темата
Той обърна внимание върху изявления на Световния икономически форум в Давос, според които "Русия трябва да загуби" войната с Украйна.

На западните политици "не им хрумва да направят един елементарен извод: загубата на една ядрена сила в обикновена война може да предизвика начало на ядрена война. Ядрените сили не са губили големи конфликти, от които зависи съдбата им", каза бившият руски президент.

Попитан от журналисти за коментар на думите на Медведев, говорителят на Кремъл отговори, че те съответстват напълно на ядрената доктрина на Русия.
(БТА, Андрей Шарков)
 

Коментари Напиши коментар

256

Българин

преди 4 месеца

Защо Русия се чуди Ане заличи Американските маимуни и Великобританските прасета ще настане мир на планетата. Другите ще мълчат ако неискат да горът

255

хм

преди 4 месеца

Не е лошо Запада да разбере ,че няма вариант в който Русия да загуби! Украйна да си наляга парцалите и нещата да приключват бързо и с преговори ,за да не се стига до нещо кошмарно като ядрена война. Нашите продажници достатъчно ни набутаха между *** и наковалнята!

254

Анонимен

преди 4 месеца

Винаги има първи път... Напълно нормално е руските фашисти и мародери да бъдат убити или прогонени от Украйна... И това неименуемо ще се случи...