Снимка: архив, БГНЕС

Четирима души са били арестувани в Москва, докато се опитвали да положат цветя в памет на загиналите при руската ракетна атака срещу украинския град Днепър най-малко 45 души. Това съобщи правозащитната организация "ОВД-Инфо", цитирана от ДПА.

Още по темата
Малък мемориал бе издигнат в понеделник вечерта до паметника на украинската поетеса Леся Украинка в парк в руската столица. Там са поставени черно-бяла снимка на разрушения жилищен блок в Днепър и цветя.

През следващите часове все повече хора носеха цветя, някои - сини и жълти, цветовете на украинското знаме. Бяха сложени и плюшени играчки в памет на загиналите деца. Няколко минувачи се спряха и се разплакаха.

Публичните антивоенни акции станаха много редки в Русия в условията на масови репресии. В продължение на месеци почти не е имало големи протести срещу инвазията в съседната страна, наредена от руския президент Владимир Путин преди почти 11 месеца, отбеляза ДПА.
(БТА, Любомир Мартинов)

 

Коментари Напиши коментар

47

do боби

преди 2 месеца

Къв прецедент бе ей. Виж се къв си злобар. Само кат те чете човек се погнусява от такива кат тебе. Кво знаеш ти изобщо за Крим и Косово. Амсалак. Вземи три камиона с книги да прочетеш ......да се научих да мислиш и да уважаваш хората.

46

Анонимен

преди 2 месеца

До 47 :През турското робство в България не е имало българи ,всички са били турци.

45

Ганди

преди 2 месеца

Няма разлика, Русия,Северна Корея,Венецуела,Сирия един дол дренки