Снимка: БГНЕС

Излежаващият присъда руски опозиционен политик Алексей Навални сподели днес, че е прекарал новогодишната нощ в наказателна килия. Навални, най-гласовият вътрешен критик на президента Владимир Путин, излежава 9 години затвор по обвинения, които според него са политически мотивирани.

"В края на краищата успях да си спечеля за 10-и път наказателна килия миналата година", написа Навални в социалните мрежи. Той каза, че е обвинен, че си е измил лицето по-рано от предвиденото и е преместен в наказателната килия за максимален срок от 15 дни.

"Така моите планове за изискана Нова година бяха съсипани", написа Навални с ирония, добавяйки, че е запазил за случая пакетче картофен чипс и малко риба в консерва.

Той каза, че е прекарал новогодишната нощ в сън, споделяйки килията с други двама затворници: единият, който "виеше и крещеше", а за другия Навални написа, че имал лоша хигиена.

Алексей Навални беше арестуван през януари 2021 г. при завръщането си от Германия, където се възстанови от атака с отрова, която почти го уби, за което той обвинява Кремъл, информира БГНЕС.

46-годишният мъж първо беше осъден на две години и половина затвор по стари обвинения в измама, но присъдата му беше удължен до 9 години, след като беше признат за виновен в присвояване на дарения за политическите си организации.

Откакто е задържан той комуникира с обществеността и изпраща съобщения чрез своя юридически екип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase