Снимка: архив, БГНЕС

Според заместник-председателя на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев, отказвайки предложеното от Москва коледно примирие, Киев е отхвърлил протегнатата му "ръка на християнско милосърдие", но това означава само "по-малко проблеми" за руските войски, предаде ТАСС.

Още по темата
"За великия празник на украинците бе протегната ръка на християнско милосърдие. Ръководителите им я отхвърлиха. Според мен повечето ни военнослужещи, участващи в СВО ("специалната военна операция", както Кремъл нарича войната в Украйна – б. р.), спокойно са си отдъхнали, чувайки отказа (. . .) да се спре огънят по Рождество. По-малко проблеми и лукавство", написа днес политикът в "Телеграм".

Медведев отбеляза, че му е жал за хората, изгубили възможността да идат на църква. "А пък свинете нямат никаква вяра, нито вродено чувство за благодарност. Те разбират само от груба сила", добави той.

Според зам.-шефа на руския Съвет за сигурност Западът използва тъкмо това, за да "дресира" Киев – и ще продължи да го прави.

(БТА, Андрей Шарков)
 

Коментари Напиши коментар

78

справедливост

преди 4 месеца

Възмутителна наглост! Алчна власт и ***/впиянчен/ народ!

77

Анонимен

преди 4 месеца

Наздраве е ! Джудже 2

76

Анонимен

преди 4 месеца

Нямам търпение да свършите, ами лошото е, че нищожна Русия значи силен Китай, че и Индия. Пък и те не са много стока. А колко добре щеше да е да бяхте се отворили към Европа и НАТО, досега щяхте да сте в небесата с тия ресурси. Ама то не сатава с дънкане на оръжия, иска се акъл.