Снимка: БГНЕС/ EPA

Москва ще постигне целите си в Украйна благодарение на своето "търпение" и "постоянство“, заяви руският външен министър.

"Убеден съм, че благодарение на нашата упоритост, търпение и решителност ще защитим благородните цели, които са жизненоважни за нашия народ и нашата страна", заяви руският първи дипломат Сергей Лавров в интервю, излъчено по националната телевизия.

Той повтори позицията на Москва, че за да бъдат възобновени преговорите, Киев трябва да признае анексирането от Русия на четири украински региона.

"Нашият абсолютен приоритет са четири нови руски региона", каза Лавров. "Те трябва да станат свободни от заплахата от нацификация, пред която бяха изправени в продължение на много години".

Понастоящем Русия не контролира изцяло регионите Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие и Лавров потвърди, че това е крайната цел на Москва.

Лавров заяви, че макар Москва да иска конфликтът да приключи, Русия ще отдели време, за да постигне целите си на бойното поле.

"Ние не бързаме", каза той.

"Бихме искали възможно най-скоро да приключим тази война, която Западът подготвяше и в резултат на това отприщи срещу нас чрез Украйна", добави той.

"Ние сме търпелив народ. Ще защитим нашите сънародници, граждани и земи, които от векове са руски". /БГНЕС, АФП 

Коментари Напиши коментар

140

Анонимен

преди 2 месеца

На тяхната реч има израз в съвременен жаргонен антисинтаксис като "упороты что ле"...

139

Гражданин

преди 2 месеца

Лавров,не ни заблуждавай повече! Ние знаем вече,че сте агресори,убийци,крадци,мароде ри,унищожители...Никога повече няма да ви се вярва колкото и в каквото и да се кълнете!За голямо съжаление се оказа,че именно вие РУСНАЦИТЕ,в които вярвахме толкова много сте отпадъкът на човешката раса - жалко,много жалко за вас !Слава на Украйна ! Независи мост на Украйна и украинския народ !

138

Анонимен

преди 2 месеца

Лавров е болен