Снимка: архив, БГНЕС

"Предателите", които ненавиждат Русия, трябва да бъдат разглеждани като врагове на обществото. Такива хора трябва да бъдат отрязвани от източници на доходи и да не им се позволява да влизат в Русия до края на дните им, заяви заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

Още по темата
"Предателите, които до такава степен ненавиждат собствената си страна, че призовават за нейното поражение и гибел, трябва да се разглеждат като hostis publicus, обществен враг. Без значение от юридическата квалификация на деянията им. Като врагове на държавата, enemy of the state, както гласи любимият им американски еквивалент", написа Медведев в Телеграм канала си. Той посочи, че те категорично трябва да получат такова определение дори и срещу тези граждани да няма никакви образувани административни или наказателни дела.

Освен това, смята заместник-председателят на руския Съвет за сигурност, "подобни лица до края на дните си не бива да бъдат допускани да се връщат обратно в Русия". "Те трябва напълно да бъдат отрязани от източници на доходи в нашата страна, каквито и да са били тези източници. Подобно положение, при което предатели, желаещи поражението на собствената си страна, успоредно с това печелят в Русия, е аморално и трябва да бъде прекратено веднъж завинаги", подчерта той.

Медведев отбеляза, че "след трагедии историята често се повтаря като фарс", и допълни, че преди повече от 100 години "извънсистемните опозиционери" в онези времена са желаели силно поражението на родината си в Първата световна война. "Резултатът от това беше разпадането на империята, две революции и кървавата Гражданска война, отнела живота на 17 милиона души с различни политически възгледи", изтъкна той.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase