Снимка: архив, БГНЕС

Москва се бори не с украинския народ, а с киевския режим, на който лежи отговорността за множеството загубени животи, и всякакви преговори с него са безсмислени, смята бившият президент на Русия и заместник-председател на руския Съвет за национална сигурност Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

Още по темата
"Русия неведнъж е подчертавала: ние се борим не срещу украинския народ, а срещу загнездилата се в Киев нацистка измет, взела властта в резултат на държавен преврат. Нашите врагове изобщо не подбират средства, на тяхната съвест (макар че подобна дума едва ли може да се употреби за тях), тежат хиляди разрушени домове, загубени животи, бежанци и онеправдани хора. Затова всякакви преговори със сегашното марионетно украинско ръководство още миналата година станаха напълно безсмислени", подчерта той в статия за "Росийская газета".

В нея Медведев посочва, че Европа е отговорна за възраждането на идеологията на нацизма, и добавя, че Русия ще направи всичко възможно да не допусне Трета световна война и ядрена катастрофа.

Руският политик заяви, че в случай на възникване на реална заплаха страната му ще действа в съответствие с ядрената си доктрина и това по думите му е единственото, което сега сдържа нейните врагове.

"Единственото, което сега спира нашите врагове, това е схващането, че Русия ще се ръководи от основите на държавната политика на Руската федерация в областта на ядреното сдържане. И в случай, че възникне реална заплаха, ще действа съгласно нея", пише Медведев.

Според него бедата е в това, че в такъв случай никой впоследствие няма да разбере дали това е бил ответно-насрещен или превантивен удар.

По думите му това плаши "западните благодетели, които дълго време са създавали на украинската политическа сбирщина илюзията, че е неуязвима и безнаказана в замяна на пълно послушание". Ето защо според него западният свят балансира между желанието да уязви, обиди, разчлени и максимално да унищожи Русия от една страна и желанието да избегне ядрен апокалипсис.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase