Рогозин, вляво. Снимка: БГНЕС/EPA

Бившият руски вицепремиер Дмитрий Рогозин е бил ранен при обстрел от украинските сили срещу град Донецк в Източна Украйна. При стрелбата е загинал един човек, предаде Ройтерс.

Съобщено беше, че при обстрела срещу хотел в околностите на Донецк е пострадал и министър-председателят на самопровъзгласилата се Донецка народна република Виталий Хоценко.

"Хотелът в крайните квартали на Донецк, в който през последните месеци е живяла групата военни съветници начело с Дмитрий Рогозин, е обстрелян. Дмитрий Олегович е ранен в гърба. Той е хоспитализиран. Няма заплаха за живота му", заяви помощникът.

Ранени са също така придружаващите го лица.

"Ударът явно е целенасочен. Специалистите смятат, че той е нанесен от 155 мм самоходна артилерийска установка Caesar, разработена и произведена от френската фирма Nexter", добави помощникът на Рогозин.

Украинската армия нанесе снощи удари по Ленински район на Донецк. В резултат на обстрела има двама загинали, има и ранени.

Руският депутат Алексей Журавльов, който е бил на мястото, каза, че при обстрела е бил убит един човек, а Рогозин и Хоценко са били ранени.

В момента Рогозин ръководи група военни съветници "Царски вълци". По-рано той оглавяваше руската космическа агенция.

Рогозин е бил приет в болница, след като е пострадал при обстрела, но няма опасност за живота му. Ранени са били и придружаващи го хора. Според информацията животът на Хоценко също не е в опасност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase