Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски призна, че е бил приканван да седне на масата за преговори с Москва. Това той заяви в интервю за френската телевизия LCI, цитирана от чужди агенции, предава БГНЕС.

"Някои ме карат да седна на масата за преговори, но не виждам тема за разговор”, каза той. Зеленски каза още, че не смята за полезен диалога между френския президент Еманюел Макрон и руския президент Владимир Путин. „Не мисля, че това ще доведе до резултати", аргументира се той.

Още по темата

Макрон многократно е подчертавал, че поддържа канал за диалог с Путин. По този начин, според френския лидер, той очаква скоро да обсъди въпросите за гарантиране на безопасността на ядрените съоръжения в Украйна. Френският президент каза, че "възнамерява да посвети следващите дни и седмици на тези усилия".

По-рано вестник "Политико" съобщи с позоваване на източници, че администрацията на САЩ е настояла на президента на Украйна да изключи от списъка с условия за започване на диалог клаузата за невъзможността за преговори с Путин. Както посочва изданието, промяната в позицията "е пряко свързана с мек натиск от администрацията на президента на Джо Байдън".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase