Снимка: архив, БГНЕС

Русия увеличава обема на производство на най-мощните си оръжия, в това число и на военно оборудване, основано на нови физически принципи, за да противодейства на страните от Запада, които поддържат киевския режим, заяви Дмитрий Медведев, заместник-секретар на Съвета за сигурност, цитиран от ТАСС.

Още по темата
"Нашият враг се е окопал в Европа, Северна Америка, Япония, Австралия, Нова Зеландия и на редица други места, които се кълнат пред съвременните нацисти. Затова увеличаваме производството на най-мощните средства за поразяване. Включително тези, които се основават на нови принципи", каза той.

Думите на Медведев бяха в отговор на вчерашно изказване на секретаря на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана Олексий Данилов, че "врагът" на Украйна се намира на териториите от анексираните републики в Донбас до Владивосток.

Междувременно Родион Мирошник, представител на провъзгласената от проруските сепаратисти т. нар. Луганска народна република, написа в Телеграм, че от края на юни досега украинските въоръжени сили са нанесли 185 удара срещу жилища и други цивилни обекти в Луганск и Донецк с произведените в САЩ реактивни системи за залпов огън "Хаймарс".
(БТА)

 

Коментари Напиши коментар

410

до 431

преди 5 месеца

В завода АЗЛК сега пак правят Москвич. Полусглобената кола се докарва от Китай и ръчно се досглобява в завода. Двигателят е бензинов 149 кс китайски както и всичко останало.Даже и гумите са китайски.

409

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен 420,430 Може ли изобщо да се съпоставят християнските ценности и традиционното семейство със нещо като *** и ЛГБТ, което се опитват да ни убедят, че е нормално.

408

Анонимен

преди 5 месеца

Я кажете кои са тези оръжия , че вие май и москвич без вносни части не можете да сглобите...