Снимка: БГНЕС

Възможността за втора вълна на мобилизация в Русия не се обсъжда в Кремъл, каза говорителят на руския президент Дмитрий Песков пред репортери, цитиран от ТАСС.

"Няма дискусии по този въпрос", каза говорителят на Кремъл в отговор на съответен въпрос.

Той уточни, че не може да говори от името на Министерството на отбраната на РФ, но подчерта, че "в Кремъл няма дискусии по този въпрос".

На 28 октомври руският министър на отбраната Сергей Шойгу докладва на президента Владимир Путин за приключването на частичната мобилизация в Русия, започнала на 21 септември. По думите на Шойгу 300 хиляди души са били призовани, не се предвиждат допълнителни задачи като част от частичната мобилизация.

Още по темата
Припомняме, че руските канали в "Телеграм" активно обсъждаха на 18 ноември индикатори, че Кремъл се готви за втора мобилизационна вълна и разпространиха изображение на повиквателно, получено от гражданин на Санкт Петербург, на когото според съобщенията е било казано да се яви за мобилизация през януари 2023 г., въпреки обявения от руския президент Владимир Путин официалния край на частичната мобилизация на 31 октомври.

Руски националистически блогъри разпространиха твърдения, че общата мобилизация ще започне през декември или януари.

Независимо руско издание публикува разследване на 18 ноември, което показва, че държавните структури и предприятия продължават да подготвят служителите си за мобилизация, като ги изпращат на различни програми за обучение и образователни курсове, свързани с мобилизацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase